om hjertemotion

om hjertemotion

MOTION MED HJERTERUM I TRYGGE RAMMER

Hjertemotion er Hjerteforeningens motionstilbud til hjertepatienter.

Hjertemotion har til formål at støtte hjertepatienter til et aktivt hverdagsliv med motion og hjertesunde vaner. Det gælder både de hjertepatienter, der for nylig har afsluttet et rehabiliteringsforløb i region eller kommune, og de der efter en inaktiv periode ønsker støtte og inspiration til at komme i gang med motion.

 

Her er der Hjertemotion

Hjertemotion er holdtræning der er tilrettelagt ud fra faglige retningslinjer og anbefalinger, og der tages hensyn til de fysiske og mentale udfordringer, som hjertepatienter kan opleve i hverdagen og i forbindelse med motion.

På Hjertemotionsholdene er motion og fællesskab i centrum og holdene mødes 1 time pr. uge efterfulgt af 30 minutters socialt samvær.

Hjertemotionsinstruktøren er fysioterapeut og der er en frivillig tovholder tilknyttet holdet. Den frivillige tovholder understøtter det sociale samvær og binder bånd til Hjerteforeningens øvrige tilbud og aktiviteter.

Hjertemotion bygger bro fra hjerterehabiliteringsforløbene regionalt og kommunalt til et aktivt liv med hjertesunde vaner. Hjertemotion understøtter livslang rehabilitering lokalt.

 

Læs mere om fundamentet for Hjertemotion her: Fundamentet for Hjertemotion

 

Vi har mere end 180 Hjertemotionshold over hele landet, og det er Hjerteforeningens mål, at der er Hjertemotion i alle kommuner – og gerne flere hold, så alle hjertepatienter har adgang til Hjertemotion.

 

Du kan se om der er Hjertemotion nær dig her: Find dit hold

 

Krav om coronapas

Vi genindfører pr. 6. december 2021 også coronapas for frivillige og deltagere til Hjerteforeningens aktiviteter for at passe på alle frivillige og deltagere. Coronapas vil være påkrævet for alle aktiviteter i Hjerteforeningen, både ude og inde samt være uafhængig af deltagerantal mm.

Coronapas er gyldigt:

  • hvis du er tidligere smittet (inden for de seneste seks måneder)
  • er vaccineret eller testet negativ med en PCR-test der er højst 72 timer gammel og for hurtigtest (antigentest) der er højst 48 timer gammel.