Anbefalinger og retningslinjer for motion med hjertesygdom

Det forventes, at du som instruktør i Hjertemotion har en fysioterapeutuddannelse eller tilsvarende uddannelse. Som motionsinstruktør i Hjerteforeningen forventer vi, at du giver hjerte-kar-patienterne en tryghed i at motionere. Derfor er det vigtigt, at du kender til de anbefalinger og retningslinjer der foreligger.

Anbefalinger

På Dansk Kardiologisk Selskabs hjemmeside www.cardio.dk, kan du hente de danske anbefalinger. Du kan også hente dem her:
”Fysisk træning ved iskæmisk hjertesygdom og kronisk hjerteinsufficiens”.

Til inspiration kan du på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk, også se deres anbefalinger eller hente dem her:
”Fysisk aktivitet - håndbog om forebyggelse og behandling 2018”.

Har du yderligere interesse for hjerteområdet, kan du med fordel melde dig ind i Dansk selskab for hjerte- og lungefysioterapi under Danske fysioterapeuter, hvor du bl.a. løbende vil få tilsendt litteraturlister vedr. hjerteområdet. Du finder dem HER.

Fagnet

Som instruktør i Hjerteforeningen kan du have behov for at opdatere din faglige viden. Hjerteforeningen står til rådighed med vejledning og temadage, og vi vil opfordre dig til at tilmelde dig Fagnet, hvor fagfolk på hjerte-kar-området kan finde nyeste viden.

Temadag

Som ny instruktør forventes det også, at du deltager i den årlige temadag for nye instruktører, som afholdes af Hjerteforeningen.
Her vil du blive opdateret med den nyeste viden inden for fysisk træning af hjerte-kar-patienter og inspiration til nye træningsmetoder.

 

Du er altid velkommen til at søge sparring eller vejledning fra Hjerteforeningens fysioterapeuter på 7025 0000 eller sende en mail.
Dorthe (dækker Sjælland) dorthekj@hjerteforeningen.dk
Ditte (dækker Jylland og Fyn) ditteh@hjerteforeningen.dk

 

Vi håber, at du bliver glad for at arbejde i Hjerteforeningen, og vi glæder os til at samarbejde med dig.